top of page
Search

Έχετε ακούσει για το vaginal seeding;

Updated: Jul 28, 2021

Είναι η γαζούλα με το μικροβιωμα της μαμάς που δίνεται στο μωρό που δεν πέρασε από τον κόλπο και γεννήθηκε με καισαρική.


Είχα διαβάσει κάποτε πως είναι καλό για το μωρό να παίρνει, έστω με καισαρική, το μικροβίωμα του κόλπου όπως θα έπαιρνε κανονικά αν πέρναγε μέσα από το γενετήσιο κανάλι.


Για να επιτευχθεί αυτό παίρνουν γάζες τις οποίες χρησιμοποιούν σκουπίζοντας υγρά του κόλπου και πασαλείβουν το προσωπάκι(μύτη, στόμα) και το σώμα του νεογέννητου.





Μπορείτε να το ζητήσετε στο πλάνο τοκετού που θα φτιάξετε μαζί με τον σύντροφο σας. Δεν ενδείκνεται σε περίπτωση που η γυναίκα έχει διαγνωστεί με Hpv ή σε περίπτωση θετικού β΄αιμολυτικού στρεπτόκοκκου.


Κατα πόσο όμως αυτη η διαδικασία είναι επιστημονικά ωφέλιμη για το νεογέννητο;

Αν και ακόμα οι έρευνες για τα οφέλη είναι σε εξέλιξη, θα ακολουθηθούν τρία χρόνια έρευνας για να προσδιοριστούν τυχόν αποτελέσματα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μικροβίων, της ανοσολογικής ανάπτυξης, των μεταβολικών αποτελεσμάτων και τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών, αυτή είναι όμως και η πρώτη μελέτη που επιτρέπεται από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.


Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα βρέφη που λαμβάνουν την γαζούλα με το μικροβίωμα έχουν μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας, αλλεργιών και πιθανών ασθενειών που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό, που έχουν συνδεθεί με την καισαρική γέννα.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα δείτε εδώ


https://www.lamaze.org/

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page